جهان در عصر ظهور
یکی از زیبایی ترین اتفاقات در #جهان_پس_از_عصر_ظهور، زنده شدن مردگان و «رجعت» است.
«رجعت» و زنده شدن مردگان از ضروریات دین شیعیان است.
شیخ حر عاملی، بیش از 600 دلیل برای «رجعت» ذکر کرده است که 63 دلیل آن قرآنی و مابقی از روایات و زیارات اهل بیت - علیهم السلام- می باشد.
«رجعت» در امت های پیشین اتفاق افتاده، به عنوان نمونه؛
1. 70 نفر از قوم در اثر صاعقه مردند و بنا به درخواست حضرت موسی زنده شده اند. سوره بقره، آیه 56.
2. عزیر پیامبر بعد از 100 سال مرد و زنده شد. سوره بقره، آیه 259.
3. چهار پرنده ای که حضرت ابراهیم _علیه السلام_ کشت و با صدا زدن به اذن خداوند زنده شدند. سوره بقره، آیه 206.
4. داستان زنده شدن گاو بنی اسرائیل. آیات 66 تا 73 سوره بقره.
5. زنده شدن اصحاب کهف، بعد از ۳۰۰ سال است که خداوند در سوره کهف به آن تصریح میکند:
«وَتَحْسَبُهُمْ اَیْقَاظًا وَهُمْ رُقُودٌ… وَکَذَلِکَ بَعَثْنَاهُمْ لِیَتَسَاءَلُوا بَیْنَهُمْ؛ گمان میبری که آنان بیدارند، در حالی که آنان آرمیدهاند… اینچنین آنان را برانگیختم تا میان خود گفتگو کنند.» سوره کهف، آیات 18 و 19.
«وَکَذَلِکَ اَعْثَرْنَا عَلَیْهِمْ لِیَعْلَمُوا اَنَّ وَعْدَ اللَّهِ حَقٌّ وَاَنَّ السَّاعَةَ لَا رَیْبَ فِیهَا؛ اینچنین، دیگران را بر آنان دلالت نمودیم، تا بدانند وعده خداوند، درباره رستاخیز، حق است، و هنگامه قیامت هر آینه آمدنی است و جای شک در آن نیست.» سوره کهف، آیه 21
«وَلَبِثُوا فِی کَهْفِهِمْ ثَلَاثَ مِئَةٍ سِنِینَ وَازْدَادُوا تِسْعًا؛ آنان در غارشان سیصد سال درنگ نمودند، و نه سال بر آن افزودند.» سوره کهف، آیه 25
«رجعت» در امت های آیندگان نیز اتفاق می افتد. به عنوان نمونه؛
1. «وَ يَوْمَ نَحْشُرُ مِنْ كُلِّ أُمَّةٍ فَوْجاً مِمَّنْ يُكَذِّبُ بِآياتِنا فَهُمْ يُوزَعُونَ؛ و (ياد كن) روزى كه از هر امّتى گروهى از كسانى كه آيات ما را انكار مىكنند محشور مىكنيم، پس آنان از پراكنده شدن منع مىشوند.» سوره نمل، آیه 83. قطعا منظور از این آیه روز قیامت نیست؛ بلکه مربوط به رجعت است كه قبل از قيامت گروهى زنده مىشوند.
2. قالُوا رَبَّنا أَمَتَّنَا اثْنَتَيْنِ وَ أَحْيَيْتَنَا اثْنَتَيْنِ فَاعْتَرَفْنا بِذُنُوبِنا فَهَلْ إِلى خُرُوجٍ مِنْ سَبِيلٍ؛ ك فّار گويند: «پروردگارا! ما را دو بار ميراندى و دو بار زنده كردى. اينك به گناهان خود اعتراف كرديم؛ پس آيا براى بيرون رفتن (از دوزخ) راهى هست؟» سوره غافر، آیه 11.
در ادعیه و زیارات نیز ما شاهد بحث «رجعت» هستیم.. از جمله:
1. زیارت جامعه کبیره. به عنوان نمونه: «مَکَّنَنِی فِی دَوْلَتکُمْ وَ أَحیَانِی فِی رَجْعَتِکُمْ وَ مَلَّکَنِی فِی أَیَّامِکُمْ؛ خداوند در دوران حکومت شما مرا از جایگاهی برخوردار سازد، و در زمان رجعت شما زنده کند، و در روزگار شما مرا قدرت ببخشد.
2. دعای عهد: «اللهُم إِنْ حَالَ بَیْنِى وَ بَیْنَهُ الْمَوْتُ الذِى جَعَلْتَهُ عَلَى عِبَادِک حَتْماً مَقْضِیاً فَأَخْرِجْنِى مِنْ قَبْرِى مُوْتَزِراً کفَنِى شَاهِراً سَیْفِى مُجَرداً قَنَاتِى مُلَبیاً دَعْوَةَ الداعِى فِـى الْحَاضِرِ وَ الْبَادِى؛ پروردگارا اگر میان من و او موت که بر تمام بندگانت قضای حتمی قرار داده ای جدایی افکند. پس مرا از قبر برانگیز در حالی که کفنم را ازار خود کرده و شمشیرم را از نیام برکشیده و لبیک گویان دعوتش را که بر تمام مردم شهر و دیار عالم لازم الجابه است اجابت کنم.»
3. زیارت آل یس: «رجعتکم حق، لا ریب فیها؛ رجعت شما قطعی است و شکی در آن نیست.»
4. زیارت حضرت رسول _صلی الله علیه و آله و سلم_؛ «إنی مؤمن برجعتکم؛ من به رجعت شما ایمان دارم.»
5. زیارت مطلقه امام حسین _علیه السلام_؛ «إنّی بکم مؤمن و بإیابکم موقن؛ همانا من به شما و به برگشت شما معتقد می باشم.»
همچنین می خوانیم:
ذإنّی من المؤمنین برجعتکم؛ همانا من از مؤمنان به رجعت شما هستم.»
6. زیارت حضرت ابوالفضل_علیه السلام_؛
در فرازی از این زیارتنامه می خوانیم:
«إنّی بکم مؤمن و بإیابکم من الموقنین؛ همانا من به شما مؤمن هستم و به بازگشتتان یقین دارم.»
در روایات آمده که هر اتفاقی که در امت بنی اسرائیل اتفاق افتاده در امت پیامبر هم اتفاق می افتد. از جمله زنده شدن 70 نفر از اصحاب. رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم می فرمایند: «لَتَسْلُکنَّ سَبِیلَ مَنْ کانَ قَبْلَکمْ- حَذْوَ النَّعْلِ بِالنَّعْلِ وَ الْقُذَّةَ بِالْقُذَّةِ- حَتَّی إِنَّ أَحَدَهُمْ لَوْ دَخَلَ جُحْرَ ضَبٍّ لَدَخَلْتُمُوه؛ هر چه در امّت های گذشته رخ داده، بدون کم و زیاد در امّت من هم واقع شود. حتّی اگر یکی از آنها در خانه سوسماری رفته باشد، شما هم می روید. »
یکی از زیباترین اتفاقات دوران بشر در #جهان_پس_از_عصر_ظهور ، «رجعت» است و حیف است بشر امروز آن را درک نکند. ما برای «رجعت» و درک «عصر ظهور»، دو راه حل بیشتر نداریم؛ یا آن قدر عمر کنیم تا «ظهور حضرت حجت» اتفاق بیفتد و آن زمان را درک کنیم یا در دوران حیاتمان پنج کار را انجام دهیم که در صورت مردن بتوانیم جزء گروه «رجعت کنندگان» باشیم.
این پنج کار بدین قرار است:
1. استقامت در راه حق.
2. چهل صباح پشت سر هم، «دعای عهد» بخوانیم. بهترین زمان برای خواندن دعای عهد از اذان صبح تا ساعت هشت و نیم صبح می باشد.
3. معرفت عمیق به امام زمان - عج الله تعالی فرجه الشریف- داشته باشیم.
4. یاری کردن امام زمان - عجل الله تعالی فرجه الشریف - با همه اعضاء و جوارح.
5. شهادت در راه حق؛ شهیدان در دوران ظهور زنده می شوند و امام زمان - عجل الله تعالی فرجه الشریف را یاری می کنند.
منبع برگرفته از سخنرانی آیت الله محمودی